Hash s mletým krůtím masem
Příprava: 3 minuty | Tepelná úprava: 21 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 1
Nutriční informace na 1 porci: 542 kcal | 33 g bílkovin | 61 g sacharidů | 17 g tuků
INGREDIENCE
1 lžička olivového oleje
80 g mletého krůtího masa (7 % tuku)
120 g syrových batát (oloupaných a nakrájených na kostičky o velikosti 1 cm)
½ lžičky česneku (nastrouhaného najemno)
½ lžičky mleté sladké papriky
¼ lžičky mletého římského kmínu
50 g předvařených červených fazolí
200 ml vody
1 vejce* (velikost S)
1 lžička čerstvé chilli papričky (nakrájené najemno)
1 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného nahrubo)
1 plátek žitného chleba (60 g)
sůl
pepř
POSTUP PŘÍPRAVY
V pánvi si rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté přidejte mleté krůtí maso a opékejte ho 5–6 minut na středním plameni; průběžně ho přitom promíchávejte, aby se nespojilo do celistvé hmoty. Po uvedené době do pánve přidejte nakrájené batáty, nastrouhaný česnek, mletou papriku a římský kmín a vše opékejte další 2 minuty. Následně do pánve přidejte předvařené fazole, sůl, pepř a 200 ml vody, vše promíchejte, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte na středním plameni dusit 5–6 minut do změknutí batát.
Až batáty změknou, vyklepněte do směsi vejce, ztlumte plamen na mírný stupeň a směs zahřívejte 6–7 minut (tentokrát již bez pokličky), dokud se neuvaří vejce.
Hotový hash podle libosti dochuťte pepřem, následně ho posypte nakrájenou chilli papričkou a nasekaným koriandrem a podávejte s plátkem žitného chleba.
*Na 1 porci hashe potřebujete právě 1 vejce – hash, který vidíte na fotografii, sestává ze 3 porcí a na jeho přípravu jsme tedy použili trojnásobné množství ingrediencí.
Recept najdete v kuchařce Jak jíme zdravě v zimě