× Děkujeme, vaše hlasování bylo započítáno!
Brzy budeme spouštět nový, moderní web. Vyzkoušejte již nyní!
Menu

Krůtí guláš

« Zpět

Krůtí guláš

Průměrné hodnocení: 2.8652

Krůtí guláš

Suroviny:

  • Krůtí horní stehno
  • Sůl, pepř, česnek, sladká paprika, mletá hořčice popřípadě směs koření na guláš
  • 1-2 chilli papričky (pokud máte rádi ostré)
  • Vývar (ideálně krůtí)
  • Rajčata – krájená v plechovce nebo čerstvá oloupaná
  • Cibule
  • Česnek
  • Olivový olej
  • Brambora, krajíc chleba nebo mouka na zahuštění (není nutné)

 

Krůtí horní stehno očistíme a nakrájíme na kousky. Okořeníme a zakápneme olivovým olejem. Směs promícháme a necháme chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Do většího hrnce dáme trochu olivového oleje a osmahneme úplně dozlatova (raději více než méně) nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, popřípadě rozdrobíme chilli papričky, přidáme maso a necháme lehce zatáhnout. Zalijeme vývarem pokojové teploty tak aby maso bylo ponořené, přikryjeme pokličkou a na mírném plamenu vaříme půl hodiny. Přidáme kousky rajčat a vaříme zhruba ještě další půl hodinu. Jakmile je maso měkké přidáme nahrubo nastrouhanou bramboru (zahustit můžeme i rozdrobeným chlebem nebo moukou) promícháme, dle potřeby dochutíme solí, pepřem a chilli a odstavíme.

Podáváme s knedlíkem nebo chlebem a zdobíme na kolečka nakrájenou cibulkou.

 

Tip: Guláš také jednoduše připravíme v kotlíku na ohni, pozvěte rodinu nebo přátele na skvělý kulinářský zážitek