Krůtí guláš
Krůtí guláš
Suroviny:
- Krůtí horní stehno
- Sůl, pepř, česnek, sladká paprika, mletá hořčice popřípadě směs koření na guláš
- 1-2 chilli papričky (pokud máte rádi ostré)
- Vývar (ideálně krůtí)
- Rajčata – krájená v plechovce nebo čerstvá oloupaná
- Cibule
- Česnek
- Olivový olej
- Brambora, krajíc chleba nebo mouka na zahuštění (není nutné)
Krůtí horní stehno očistíme a nakrájíme na kousky. Okořeníme a zakápneme olivovým olejem. Směs promícháme a necháme chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Do většího hrnce dáme trochu olivového oleje a osmahneme úplně dozlatova (raději více než méně) nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, popřípadě rozdrobíme chilli papričky, přidáme maso a necháme lehce zatáhnout. Zalijeme vývarem pokojové teploty tak aby maso bylo ponořené, přikryjeme pokličkou a na mírném plamenu vaříme půl hodiny. Přidáme kousky rajčat a vaříme zhruba ještě další půl hodinu. Jakmile je maso měkké přidáme nahrubo nastrouhanou bramboru (zahustit můžeme i rozdrobeným chlebem nebo moukou) promícháme, dle potřeby dochutíme solí, pepřem a chilli a odstavíme.
Podáváme s knedlíkem nebo chlebem a zdobíme na kolečka nakrájenou cibulkou.
Tip: Guláš také jednoduše připravíme v kotlíku na ohni, pozvěte rodinu nebo přátele na skvělý kulinářský zážitek