Recepty
Biskupský guláš
Očištěné a nakrájené krůtí biskupy osmažíme na oleji do zlatova. Přidáme cibuli, společně osmahneme a přidáme mešn…
Guláš z krůtích srdíček a žaludků
Na rozpáleném sádle osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme papriku. Žaludky nakrájíme na větší kousky přid…
Jemná krůtí polévka
Krůtí skelety opláchneme a dáme vařit do studené vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Krůtí skelety vaří…
Krůtí guláš
Krůtí guláš Suroviny: Krůtí horní stehno Sůl, pepř, česnek, sladká paprika, mletá hořčice popřípadě směs koření na gulá…
Krůtí játra na Majoránce
Játra očistíme, rozdělíme na menší kusy, opečeme z každé strany 3 minuty. Po otočení osolíme, opepříme a přidá…
Krůtí paličky na česneku a rozmarýnu
Krůtí paličky osolíme a opepříme a lehce obalíme v mouce, do které přidáme trošku moučkového cukru. V pánvi…
Krůtí polévka
Krůtí hřbety dobře opláchneme a dáme vařit do studené vody. Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme a dáme společně se stroužkem česneku vařit.…
Krůtí polévka ala Šéf
Krůtí polévkovou směs opláchneme a dáme zprudka předpéct na cca 40 min do rozehřáté trouby. Kořenovou zeleninu očistíme a …
Krůtí prsa na smetaně
Rozehřejeme máslo a na něj vložíme jemně osolená krůtí prsa (nakrájená na kostky nebo větší plátky) a opečeme do …
Krůtí rolka se špenátem
Krůtí rolka se špenátem Suroviny: Krůtí prso Sekaný Špenát Cibule Česnek Sůl a pepř Olivový olej Brambory Kmín Čerstvá…
Krůtí směs s kuskusem a brokolicí
Příprava: 20 minut | Tepelná úprava: 12 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 3 Nutriční informace na 1 porci: 572 kcal | 37 g b…
Krůtí žaludky na smetaně
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, zaprášíme mletou paprikou a přidáme očištěné kuřecí žaludky.…
Krůtí žaludky po maďarsku
Krůtí žaludky uvaříme v osolené vodě společně s pepřem a tymiánem. Na tuku osmažíme plátky cibule, žampionů, mletou papriku, okurku i …
Kuličky z mletého masa s cuketou
Kuličky z mletého masa s cuketou a semínky Suroviny: Krůtí mleté maso Cuketa Cibule Vajíčko Sezamové, dýňové, lněné,…
Nadívané krocaní křídlo
Z křídel použijeme pouze ramínku, zbytek použijeme na vývar. Z ramínka vyjmeme kosti. Osolíme, opepříme a vložíme do chladu. Z…
Pečená palička se špenátem
Palička – pečená se špenátem Suroviny: Krůtí palička Pepř, sůl, grilovací koření, bylinky Cibule Česnek Olivový olej Stehno si před…
Pečené krůtí krky
Krky potřeme směsí koření smíchanou se třemi stroužky prolisovaného, necháme naložené. Cibuli nakrájíme na hrubé tedy větš…
Pečené krůtí stehno ala Šéfová
Krůtí stehno omyjeme, osušíme, celé potřeme rozpuštěným máslem, osolíme, posypeme ze všech stran drceným pepřem a kmí…
Pečené krůtí stehno na divoko
Krůtí stehna prošpikujeme slaninou a osolíme. Nakrájíme kořenovou zeleninu a orestujeme ji s cibulí na oleji. Přidáme česnek, pepř…
Pečené krůtí stehno na majoránce
Krůtí stehno omyjeme, osušíme, celé potřeme rozpuštěným máslem, osolíme, posypeme ze všech stran majoránkou, zakapeme celé…
Řízečky z medailonu
Krůtí medailon omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Pak plátky osolte a potřete česnekem, naložte do jogurtu a nechte v ledničce…
Salát s trhaným krůtím masem, fenyklem a pomerančo
Salát s trhaným krůtím masem, fenyklem a pomerančovou zálivkou Příprava: 15 minut | Tepelná úprava: 25 minut | Obtížnost: středn…